n ‘Woongroep is hot!

Samen wonen met elkaar in een complex met gemeenschappelijke ruimtes en een grote gezamenlijke tuin komt de laatste tijd steeds vaker in het nieuws. Zoals vrijdagavond 7 februari 2020 j.l. bij Meldpunt van Max.

Hierin werd gemeld, dat gemeenten de bouw van seniorenwoningen frustreren, door geen betaalbare grond beschikbaar te stellen, maar deze te verkopen aan de hoogste bieder. Onze woongroep de Zilvermeeuw heeft dit toentertijd omstreeks 1989 wel voor elkaar gekregen door samen met woningcorporatie Eigen Haard in de nieuwbouw van Velserbroek een complex neer te zetten, waar maximaal 32 bewoners in 16 appartementen gezamenlijk kunnen wonen. Het werkt nog steeds als een trein, maar we zijn ook nog steeds al jaren de enige woongroep in Velsen. Momenteel is -ook al jaren- de woongroep WIJ op zoek naar bouwlocaties, maar zij komen inderdaad ook niet verder.
Gemeente Velsen, hoe staat u tegenover deze senioreninitiatieven, die ook hier maar niet van de grond lijken te komen?

Meldpunt MAX TV Gemist Vrijdag 7 februari 2020

Heeft u ook interesse voor het wonen in een woongroep? Kijk rustig rond op onze website en ervaar hoe wij dit al ruim 30 jaar lang doen!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.