Een tuintje en betaalbaar

In de Telegraaf van 24 augustus vonden we dit bericht:

Bron: de Telegraaf 24 augustus 2020

Onze reactie hierop:

T.a.v. Margo Stols
In reactie op: ‘Een tuintje en betaalbaar’.

Beste Margo,
Onze woongroep de Zilvermeeuw, gevestigd in de Velserbroek bestaat al sinds 1983. Toentertijd gebouwd door een woningcorporatie in nauwe samenspraak met een groep initiatiefnemers in een nieuw te bouwen woningbouwproject in de polder.

Het werden 16 huurappartementen in 2 woonlagen met diverse gemeenschappelijke ruimtes en een royale tuin.

Nog steeds kiest het woongroepbestuur, gekozen door de bewoners, uit een ledenlijst naar kandidaten, die het best in de woongroep ‘passen’ om een vrijgekomen woning te mogen betrekken, mits ze hiervoor wettelijk in aanmerking komen.

Elk appartement heeft een woonkamer, 2 slaapkamers, een badkamer met toilet en een keuken. Gezamenlijk is er een hobbykamer, werkplaats, een semi-professionele keuken annex eet-/woonkamer, (invaliden)toilet, wasruimte met wasmachines en drogers , een fitnessruimte en fietsen-/winterberging.

De bewoners drinken regelmatig gezamenlijk in de centrale woonkamer een kop koffie. Buiten Coronatijd werd zelfs regelmatig gekookt. Diverse huishoudelijke klussen worden bij toerbeurt gedaan en grotere projecten -zoals bijvoorbeeld het verplaatsen van een schuur- zijn saamhorigheidsversterkende bezigheden.

Regelmatig blijkt dat veel onduidelijkheid bestaat over het wonen in een woongroep en de voordelen ervan.
Als ervaringsdeskundige kunnen de bewoners van woongroep de Zilvermeeuw laten zien hoe een woongroep een oplossing kan bieden voor het in ‘Een tuintje en betaalbaar’ gesignaleerde probleem van het ’te ruim’ wonen van vele ‘ouderen’. Onze ruime hobbykamer en werkplaats worden door allen  gedeeld en de woonkosten worden -bij ons- gelukkig niet verveelvoudigd.

Met vriendelijke groeten,


Gerard van Broekhuijsen voorzitter

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.